pembawa talasemia@tidak?

hi alls..just mau minta pendapat dan share pengalaman..maklumlah ni kandungan yg 1st? sekiranya keputusan hb ok,tpi keputusan mch d bwah 27,ada risiko ka pembawa talasemia? sy confius sbb hb smua ok ja. tpi dctor nak cek talasemia status.

5 Balas

Kakak sy pembawa thalasemia. Dia okay je sepanjang preggy & bersalin. Cuma hb dipantau. Its okay dear dun wory! 🤗 Alhamdulillah anak2 pon sihat walafiat.

Pembawa Talasemia ditentukan oleh keputusan DNA. So, tak dpt agak sukatan mch, mchc dan sbgnya.. Tunggu result DNA yg tepat..

Sy 1st preggy da cek..n bkn pembawa...now sbb hb ssh nk naik doc cek lgi skli..tgh tgu result cmne

4y ago

Nurse kate htru 6mggu sis

Saya thallasemia. Carrier. Yg xok hb je. Yg lain semua ok. Hb x akan exceed 10.

Sy x sure