Pembawa talasemia

Ada tak ibu2 mengandung yg ada pembawa talasemia?. Macam mna cara nak naikan hb?

4 Balas

saya pembawa talesemia sis .. alhamdullilah skrng kandungan 36 minggu +++++ tapi sampai hrini hb selalu atas daripada 11.5 .. saya amalkan kulat capsule (dua dua jenis kat bwh sy ambil) .. drp DxN punya company.. sy memang recommend sngt pada akak.. sy buka cpsule tu setiap satu masukkan dlm air pastu kacau kacau .. sy tak telan sekali capsule just amik isi sahaja .. yang RG 10 biji GL 10 biji.. so far takda penat penat hb low semua takda .. boleh cubaa

Sy pembawa talasemia sis tp tulah sampai skrg hb x pernah cantik 😅 makin drop adalah. 3 minggu lepas hb 8.6 tp td cek naik 9.4. Sy on iberet

Saya tak ad talasemia. Tapi sy ad la tips nak cantik je hb ye. Saya minum air sarang burung. Fg wallet. Sepanjg cek up kat klinik sentiasa ok

sy pesakit Thalassemia sis. skrg pregnant ank ke 2 , sda 8bln dan hb sy slalu 6-8 sja 😔 tiada jln lain, kena tmbh darah jg 😌