Kerap Tukar Susu Formula Bahaya Ke?

Assalammualaikum saya nak tanya, bahaya ke kerap tukar jenama susu formula utk bayi baru lahir? Saya guna susu dutch lady newborn & lactogen step 1 bayi sy muntah. Then sy tukar novalac anak saya kena sembelit, sehari dia xberak. Then pakai s26 pun sama, die sembelit. Next sy nak pakai frisolac comfort. *saya kurang susu badan, pasal tu saya terpaksa bagi susu formula pada anak ☹️

3 Balas

Takpe. Sebab lagi bahaya kalau baby sembelit tapi kita paksa juga minum susu tu. Semoga cepat jumpa susu yang serasi ye.