Kerap Tukar Susu Formula Bahaya Ke?

Assalammualaikum saya nak tanya, bahaya ke kerap tukar jenama susu formula utk bayi baru lahir? Saya guna susu dutch lady newborn & lactogen step 1 bayi sy muntah. Then sy tukar novalac anak saya kena sembelit, sehari dia xberak. Then pakai s26 pun sama, die sembelit. Next sy nak pakai frisolac comfort. *saya kurang susu badan, pasal tu saya terpaksa bagi susu formula pada anak ☹️

3 Balas

Assalamualaikum. ... mau tanya klo tukar susu untuk baby bahaya tak... anak saya umur 4bulan minum susu unmum yg rasa madu... sebb saya sekrg gk krj saya berniat mau tukar susu lain . bhya tidak..tolong beri saran susu apa kira2 yg hampir sama rasa nya dgn unmum mkasih

kadang nk tukar pn kne amik masa.. perut bby nb ni baru lagi.. trkejut usus dye kejap bgi tu kejap bgi ni.. biar ade gap utk next susu tu.. klau kita yg da besar kejap mkn tu mkn ni pn x selesa kn.. apetah lagi nb baruuu sgt..

Takpe. Sebab lagi bahaya kalau baby sembelit tapi kita paksa juga minum susu tu. Semoga cepat jumpa susu yang serasi ye.