Kancing gigi

Assalammualaikum saya nak bertanya berkenaan cucuk Kancing gigi untuk ibu hamil .boleh sesiapa share maklumat. Adakah memang perlu di ambil atau masih pilihan .ada Ker kesan samping selepas ambil cucuk Kancing gigi tersebut.lebih BYK kebaikan atau keburukan .sekian terima kasih

10 Balas

Kena amek sis. 2x cucuk. Lepas tu akan lenguh badan. Saya seminggu nak hilg lenguh kt tgn. Dua kali cucuk tu lain2 appt ya bukan sekali cucuk 2 kali terus

Wajib ambil. 1st baby kena cucuk 2x. Elak kancing gigi sakit gigi pun boleh jadi. Saya dah 2x cucuk. Kali kedua cucuk 2 hari terasa kebas area cucuk tu.

penting utk ibu & baby. takda bad effect pun, lepas cucuk rasa kebas2 lenguh2 je.. jgn dengar ckp mkcik pkcik bawang segala mitos tu..

perlu ambil..msti la byk kebaikkan dr keburukkan...kalau x..xkan la ibu hamil kena cucuk kncg gigi tu kan..

saya baru cucuk, tak effect pun, cume tak tahu pulak kne 2x cucuk tuk anak first😂 sbb bace ni baru tahu.

saya dh cucuk kncing gigi mmg prlu bg stiap ibu mgndung... saya ngilu dan sakit dlm 2@3 hari mcmto...

3y ago

ha mmg trsa cmto... ank first yg xpnh preg 2 kali kna cucuk xslap

Sy br je lepas cucuk last week. Wajib ambk sis utk preggy mom sb elakkn kancing gigi wktu bsalin nt

Mmg perlu ambil, utk first time preg 2x..

Kali kedua cucuk mmg ngilu sakit ..

prlu ambil tu sis..