Pregnant with iud

Assalammualaikum. Pinjam mata kawan-kawan semua sekejap. Nampak 2 line ke 1 line? Mata saya nampak macam 2 line. Risau sebab saya pakai iud. Anak baru 2y1m. Kalau betul positive ni high risk ke if pregnant with iud? I should consult with doc or test another upt? Anyway saya dah delay period 3 minggu. Plan nak test upt balik 2 hari lagi. Tapi rasa nak share jugak kat sini sebab risau. πŸ₯²

Pregnant with iud
25 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

klu ikut pglmn yg sya alami sndiri, u X prgnt tu.. sy psg icud kdg2 mmg lewat bbrpa minggu bru dtg bln.. tpi if u prgnt pun.. x jg mslh with the icud... dah brpa rmai dah ok je bsalin dgn icud tu.. πŸ˜….. apa pun try cek lg la.. k

Sy pregnant time pekai iud, tp result naik clear double line. Pergi jumpa dr untuk keluarkan iud je, alhamdulillah baby okay & selamat bersalin 12/1 lepas. Semoga dipermudahkan urusan sis πŸ₯°

Sy nampak 2line samar. Tp ank dah besarkan 2y1m should be okay Kalau pregnant lagi. Tp itulah kena consult Dr jgk pasal iucd tu. πŸ«‚ *hug

tp rasanya kalau dah delay 3 minggu..biasanya line dah naik terang dahh..tp ni masih sangat samar..cuba try test lain..

Sy nampak 2 garis. Cuma masih kabur. Sy punya line pun kabur ni. Takut nak test lagi kalau2 jadi 1 line πŸ˜‚ Tp dok nampak 2 line dah tu

Biasanya kalau delay period sampai 3 minggu dah terang line test tu. Cuba pregnancy test jenis lain.

2mo ago

stuju..

Saya dulu test kabur juga memang betui mengandung tp tu mkn pill mcm biasa , buat test lgi , hmm saya bru plan nk pakai iucd

org yg dh kawin priod tk stabil mcm ank dara mai ikut tarikh tepat so cuba lah dgn sebaik mungkin untuk dpt hasil lumayan

nampak double line tapi masih samar2. kena pergi jumpa doc sbb bahaya jugak kalau pregnant masa pasang iucd.

nti check balik lg seminggu. tp saya pun pernah mcmni positive