..

assalammualaikum... nk tnye n mntk pndapat kt smua..sye nk cerita sdikit kisah sye..sye bru berkhwin pada 3/8/19 dan sye priod pda 14/8 -17/8 ..lpas tu blan 9 sye xpriod...then sye ada check prgncy test pada 6/9 ,masa tu satu line je...kmudian sye buat kli kdua ..sye check sndiri lgi pda 17/9 start dari tu saye dpt dua line..then sye xbg tau suami lgi...sbb nk buat suprise birhtdy pda 19/9 ...pagi pda 19/9 sye bg kt suami sye..dia hppy sgt smpai mngalir air mata,tpi sye ckp kt dia jgn suka dulu...kite pgy check kt klinik dlu...then mlm tu jugak pgy klink check upt..bila check mmg dua line..the. sye tnye dokter bila blh scan dkter ckp skrg bru 5w 6d so tunggu laa dua blan or tiga blan..so sye tunggu laa..then sye ingt nk g check n scan...kt klinik yg sama...tpi rmai ckp xyah mmbazir lbih baikk trus pgy buat buku kt KK sne dia org scan..sye pun ikut je laa..daa buat buku dkter ckp nnti bru scan...so sye diam je laa ...sye rse hmpir 2mnggu jgak laa g KK sbb ada appmnt..tpi hri dkter buat scan..dkter ckp nmpk kantung je..bby tk nmpk..kire kosong laa.. then dia ckp kantung tu bru 6w..sdangkan dlm buku pink sye 9w 7d...sye sdih sbb dkter ckp dlm kantung kosong...kne tunggu dua mnggu lgi..dkter nk scan balik...sye nk tnye btul ke scan kt KK tu xclear...ptut ke sye ke swasta tuk scan..? blh bntu sye tak?

2 Balas

Sy 9w bru nmpk bby.tu pun kcikkk sgt cuba sis p swasta..diorang akn cari smpi dpt. Mcm sy,lama juga dokter tu cari2 d bahagian ari2 smpi senak perut sy 😅😅last2 dok cakap haaa tu jantung dia laju nyaaaa..rupanya bby ada ja cuma kna pandai cari😆😆

Tngu plan doc nnt mcm mana.. Scanner tu betul. Doc tu pun betul.. Ssh nak ckp. Bykkan berdoa je ye. Kmungkinan x menjadi atau ada, tp masih kecil. So ada byk kemungkinan. Sy doakan semoga ada rezeki awak dan suami..

4y ago

InsyaAllah. Aamiiin.