sembuhkan luka czer

assalammualaikum . nak tanya spe pernah czer ye ? mcm mana jaga dan ubat apa je di gunakan ??

6 Balas

doktor pesan masa mandi lalukan air & sabun. slow2 je. tak perlu gosok kuat2. lepas mandi lap kering. bhg luka czer tu boleh lap lagi guna tisu dap dap je kat kulit. lepastu, baring depan kipas sampai kering betul. baru pakai kain batik or seluar. tak perlu pakai seluar dalam dulu. nak pakai juga cari yg high panties. barula tak bergesel dgn bhg czer. mcm sy badan besar, bila bergerak banyak dengan perut berlipat awal2 tu jadi cepat berpeluh. so, kena la mandi. cuci semula bhg czer & lap kering2. jangan biarkan bhg czer tu berair dengan air peluh lagi. nanti luka lambat baik & jadi berbau. then, boleh juga makan lebih protein, sayur & buah oren/vit C.