tumpang tanya mommies

sy telah melahirkan bayi seberat 4.08kg secara czer, ubat apa yg boleh sy guna untukkk sapu di luka czer sy supaya cepat sembuh ya?? harini day 11, Luka kering alhamdulillah cuma xtau ubat apa yg spt membantu sembuhkan luka sy selain ikan haruan dan gamat

2 Balas

Saya sapu chlorop tp atas prescription doc KK sebab ada luka/nanah sikit. Kalaus tak ada apa2 masalah tak payah sapu apa2. Cuma make sure kawasan czer tu sentiasa kering je.

saya tak pakai ubat apa, kcuali makan buah oren n makan makanan yg seimbang, lepas tuh tiap kali mandi keringkan tempat czer.