Scan baby.

Assalammualaikum mummy Nak tnya..klau ikutkan kiraan apps.. Sya dah 6 weeks..agak2 berapa weeks sya boleh prgi scan... Sbb tngh save bajet... takut klau terlalu awal prgi scan

32 Balas

Better scan nanti buka buku pink je nanti sbb biasa buka buku 8 week ke atas. Jimat. Dah confirm nanti baru pegi scan dekat luar. Masa tu boleh bt detail scan skali

tak pyh scan pon. nnti awk nk buka buku pink dekat kk,doc akan scan jugak. so bt masa skrg ni,awk jga kesihatan,jaga mkn,jgn skip ubat. hokeyy

better gi 8week cam tu. Saya gi 6week taknampak lagi. after 8week baru nampak kantung and heartbeat pastu appointment kk bukak buku pink 9week

itu la insyaallah mnx doa kalian smoga sy dipemudahkn segala urusan sy besok ya sbb besok sy dh admin wad. .doakn sy dan baby sht

Pergi KK je awk, terus buka buku pink masa usia kandungan 8weeks. Nnt doc akan scan skali utk tgk kantung, janin & heartbeat.

Pergi cek masa 8minggu ke atas…acid folic, susu jangan tinggal…jaga kesihatan dan jangan buat kerja berat awal2 ni

sy 36mngu scan hospital pun xdpt thu boy ke gurl xnk tunjuk pelik btul🤦‍♀️🤦‍♀️

1y ago

sy dr mula mmg x nmpk ..bby lhir br tau boy..hihi btl2 suprise...

Sebelum 12weeks g kk buka buku pink kalau nk save budget. Tp kalau nk check swasta 8 minggu dh ok

Kalau dah 2 line tu, tunggu sampai 9w baru g kk. Mcm sy, sy g kk terus, takde g swasta.

alhamdulillah saya 6w dah nampak heartbeat . depends orang juga awak . better gi masa 9w