Risau psl baby

Nk luah boli..sya scan baby time trimester first hri tu(6w4d)..skrng da 19w ..smpai skrng x scan baby lgi sbb nk save bajet utk buat details scan nty...slma ni dok pikir baby ok x dlm tu..baby mmbsr x..sya x Tau knpa sya terlalu overthinking..sya risau andai baby sya x ok ..klau first mom mmg pikir gini kr?#firstmom #ingintahu #bantusharing

6 Balas

yer.. same mcm sy dulu.. mmg awa2 kandungan kita ada perasaan tu.. rase overthinking.. lama2 perasaan tu akn hilang.. kita kena yakin yg bby dalam perut sihat .. sy dulu bila time doktor scan, slalu tye doktor.. bby sy normal ke.. sbb scan krajaan kan hitam putih jer.. doktor ckp insha allah.. doa yg baik2.. fikir yg baik.. sejak pd tu sy mampu doa jer.. phtu mse sy brsalin hari tu.. alhamdulillah bby normal.. skrg bby sy dah msuk sbulan lbh☺️

sya pon first mom...last scan masa 7 week...skrg dh 18 week..mmg hari2 dok fikir keadaan baby kt dalam...kadang rasa macam betol ke ada baby..sbb x rasa apa2...x de rasa baby gerak2....mmg slalu overthinking...sya cuma doa je supaya baby oke je kt dalam....20 week nanti pegi scan balik dekat klinik kerajaan...

samela perasaan sy. walaupun ni kandungan kedua tapi nk dptkan dia amik mase 6tahun dan perna pulak ectopic pregnncy awl tahun ni. risau kalo xrs pergerakn baby..hri2 tunggu d gerak...semoga kali ni ALLAH pelihara semuanya..xsabar nk scan kandungn 20weeks dekat kk next week.. semoga baby sis pon baik2 je..

2y ago

ye..sy ada scan kali kedua di kk. hr tu 1st scan kk 13 weeks selepas bukk buku..

sy pon same sis ade perasaan risau je , first baby kan.. plus sy 2x ggur sblm ni.. nk tggu scan kk 20w lame benau.. tp bile check up dgn nurse, nurse akan pkai doppler utk dgr heartbeat baby.. time tu bru la legaaa..

tunggu ke kkia scan Kan. free je. xyah risau sgt la sis. nt JD doa Pulak. fikir yg baik2 je k

InsyaAllah baik2 saja baby. Takde bleeding or continues cramping kan. Positive ya sis