mohon doa semua mommy²

Assalammualaikum mommy² Saya mohon doa semua utk saya & bby ke2 ni, spaya dia kuat & ada miracle dr Allah Taala. Saya akn repeat scan dlm masa 2 minggu lgi. Jumaat lps pg KK kta saya dh pregnant 10 weeks, tpi ikut apps dlm hp 8 weeks, jdinya Dr buat abdominal scan tpi x nmpk apa, saya dh rasa x sdp hti, then dia refer ke pakar gynae scan guna transvginal scan & x de heartbeat, detect saya ada cyst tpi ukurn kecik je, Dr pakar kta should be no prblm, cuma hti rasa x sdp dan asyik2 pikir bla dia kata not a good sign, dr tnya nk cuci ke @ tggu.lgi 2 minggu, saya kta tunggu lgi 2 mnggu, sbb bdn saya msh ada tnda² yg sya pregnant mual & air liur rasa pahit. Bgi saya klw misscarriage pun bdn kita akn beri tindakbalas sdri. Drpd saya terus cuci rahim, x salah saya tggu 2 mnggu lgi. So skrg ni, saya hnya mampu berdoa mudahan Allah beri sya peluang utk mengandung ank ke2 kami. Saya dh berumur lbh 40 tahun. Anak sulung umur nk dkt 2 yrs dh. Saya x de bleeding tpi 3 mnggu lps ada kluar wrna coklat sikit² tpi x bnyk. Saya berharap ada miracle dr Allah Taala utk sya dan suami. Please pray for me❤❤❤

15 Balas

Assalammualaikum mommy2, semoga semua sihat hendaknya dan dipermudahkn perjalanan mengandungkn zuriat, aamiin3. Saya dh ke Hosptl swasta dan confirm saya missed misscarriage usia kandungn 8 weeks, saya dan suami redha. Bby ada tpi heartbeat x de. Namun kami redha, syukur jugak Allah dh tumpngkn rahim saya dgn zuriat ke2 kami slma 8 mnggu saja. Semua Allah dh aturkn, x de siapa dpt melawan takdirnya. Biarlah bby ni nnti tunggu Walid & Ummi d syurga..aamiin³. Mommy² yg lain jga kesigatan, makan minum, bnykkn ibadah..serahkn pd Allah Taala, Dia Maha Mengetahui yg terbaik buat hamba² Nya. Syukur jgk tahun 2018 dpt bby boy, skrg dh 22 bln..x larat sbb boy ni aktif pnjat2..ini lh satu² nya nnti temankn Walid & Ummi dia😭😭😭🤗🤗

4y ago

Alhamdulillah T.kasih utk doa² pn..aamiin³

Sye pernah, scan dekat kk ckp baby tak membesar ikot kiraan. Kena dtg repeat scan 2minggu kemudian.. sebelom repeat kat kk untuk sedapkan hati g scan kat swasta, doktor ckp baby helok je membeso heartbeat pon okay. Dtg balik kk jumper doktor yg lain scan pon ckp benda yg sama everything is okay. So maybe mula tu doktor salah amek angle kot. Nak sedapkan hati punya pasal.

4y ago

Alhamdulillah, jga diri & kandungn pn. Semoga Allah mudahkn segalanya. Aamiin³

Saya pn sama. Last week doc kat KK hantar pergi hospital. Tapi dia kata kantung mcm tak ok. Macam missed miscarriage. Tapi sy masih kerap kencing, breast masih bengkak. Mengharap kan keajaiban diberi kesempatan. Dah 5 tahun tunggu, ni first time. Tiba tiba dpt tahu macamni. Semoga dipermudahkan urusan kita semua. 😢

4y ago

Insyaallah..jgn stress, buat mcm biasa je..semoga dipermudahkn

Sy pon baru checkup ngan doc kk arini. Scan bby kecik seminggu dr lmp. Tapi semuanya ok.. ade heartbeat. Actually seblum ni da scan kat swasta pon same. Usia scan tak same ngan usia lmp. Ni kne repeat lagi 2 week utk tentukan date edd. Hrp2 takde yg abnormal.

Waalaikumslm.. Doakan sy jgk. Ni ank no 4.. Sy x p check up, buku pink pun x buat lg. X taw mcm mne keadaan janin dlm rahim. Mudah2an janin nurul dlm keadaan sihat. Amiin..

4y ago

Insyaallah, semoga mommy dan kandungan sihat² je, dipermudahkn urusan mengandung dan melahirkan nanti. Aamiin³

inshaAllah sis, sy pun alami situasi yg lbh kurang dgn sis. doakan sy juga..harap ada keajaiban dari Allah s.w.t

4y ago

Smoga smua ibu yg mnglami ujian spt ni dpermudahkn sgla urusan.. Aamiin..

doa byk2 sis...pilihan sis tepat..insyaallah rezeki allah xpenah salah alamat

Kantung ada kah sis on 9 weeks tu or hanya janin tak kelihatan?

4y ago

@Marc t.kasih pn..saya doakn pn juga dlm rahmat Allah Taala selalu..aamiin³🥰

Allahumma Amiin...moga dipermudahkan segala urusan sis dan baby..

4y ago

Alhamdulillah, ank syurga saya sis, 8 weeks je Allah tumpangkn dia di rahim saya.

Bersabar ya puan.. Cuba la mkn minyak kelapa dara MKDI...