masalah buang air besar

Assalammualaikum mak mak semua selamat hari raya, maaf saya nk mengadu, saye pregnant 23weeks n then ada masalah buang air besar ubat ape yg saya boleh amalkan

16 Balas

Cuba makan buah sunskist stp hari 1 bijik selepas makan. Boleh selang seli kan dgn buah pisang. Jgn lupa minum air putih byk. Saya amalkan itu jer sepanjang pregnancy. Syukur xda masalh nak membuang smpai sekarang.

Waalaikumussalam. Sis kena banyakkan minum air masak. Sy dua hari lepas pun sembelit. Sbb kurang minum air masak. Bnyk makan. Minum plak air manis. Same jgk 23 weeks. 😅

Kena banyak minum air kosong yg cukup ikut keperluan badan. Bleh minum jus buah, byk mkn sayur.. klau takda gdm boleh je nak mkn buah byk..

Try makan buah naga before makan nasi or makan pape. It works wonder for me ! Now hari2 berak dengan bahagia hehe

Awak, awak makan buah betik yang masak tu. Saya mkn buah tu terus ok je buang air besar. Cubalah hehe

4y ago

Btl...mkn betik masak ranum tu lancar sgt..

Sy minum ribena or minute maid oren baru selesa nk buang air besar. Tp kena minum air kosong jugak

Saya amalkan mkn buah, minum air banyak ngan makan kurma... 👍👍👍

Sy makan kurma everyday. Mmg takde constipation🤗

Mibun air putih banyak and amalkan buah prune sunsweet. Serious bagus 😘

Boleh cuba minum air rebusan buah kering ni....