Rasa perut mengeras 30w

Assalammualaikum ibu2. Normal ke rasa perut macam mengeras masa 30w? Saya tak tahu la ni rasa mengeras sebab baby macam cuba pusing badan dia ke apa and sebab sempit jadi rasa macam certain part perut saya mengeras. Selama seminggu yang lepas, rasa mengeras ni makin kerap. Next appointment kk saya lagi 2 hari, nanti baru sempat nak cakap dengan nurse and doctor pasal ni.

7 Balas

Sis download contraction timer.. setiap kali rasa mengeras + sakit (mkna bila kena xleh gerak, rasa sakit) sis kena record.. sy 28w lg da rasa.. dan ada premature history. Jadi doc suruh sy tracking sdr (sbb sy xnak berkampung dlm wad) 😖😖 Jadi klo mkin teruk, pac boleh tgk data yg kita msk kn tu

perut mengeras tu mmg normal tetapi andai sis merasakan skit x leh tahan and pergerakan dia kurang sgt , better trus ke hospital .. and if ada bleeding ke atau time perut mengeras tu ada skali skit pinggang ke pun sama ke hospital ..

sy pun kadang2 pndai mengeras sis.. tpi tak lama la kejap je..bila dia mengeras sy try picit picit sikit atau kacau2 sikit.. bru ok mgkin badan baby kot.. tpi klau mengeras lama atau sakit better sis jumpa doktor untuk kepastian ..

Waalaikumussalam. Sy pon ada masa rasa prot mengeras. Skng 32 weeks. Tp nurse Kate tu normal. Yg pntg kena pastikan pergerakan baby cukup. Klu mengeras Dan krg pergerakan itu agak membimbangkan.

sy pun rasa bnda yg sama dah 31 weeks ni. mmg dah fasa dye on off mengeras. mmg kena tahan je. kot ade sakit sgt ke ape, prgi je klinik atau hosp

normal sis saya 31 week dia ngeras asyik nurun je kebawah nk mmbuang air kcik je..

kdg nmpk mengeras tu sbb Bdn baby kedepan 🤣 Sya kdg rsa mengeras tngk2 Bdn dia