Macam mana rasa mengeras?

Hii. First time mom here ✋🏻 saya selalu tgk org share perut dia mengeras apa semua kan. Saya baru 30w. Saya nak tahu mengeras ni apa rasa dia? Dia akan ada rasa sakit ke?? Tanda sakit dia macam senggugut tu ke? Bila org dok ckp perut mengeras. Saya pun pegang perut sendiri. Mmg perut saya tgh keras 🤣 tapi saya rasa bukanlah mengeras macam org dok cakap tu.

4 Balas

Mengeras tu normal jer,Jangan dia mengeras dan sakit kuat dan keluar tanda tanda tu tak normal,kalau sekadar mengeras tu normal jer.Masuk trimister ke 3 ni kita akan rasa braxton hicks,kontraksi palsu.

dia rasa mcm kita pegang buah tembikai, tak lembut. dan akn rasa xselesa bila kita tgh byk bgerak..cth kita bjalan window shopping, tiba2 kita rasa mengah/penat. gitu la

Mcm sya akan rasa mengeras dan mcm berat je perut tu. ada rsa sdikit x selesa. Klau pgg perot mmg keras, nk tekan pun xbole.hehe

Rasa keras n tegang je sis time die mengeras tu. xde lah sakit mcm sengugut tu.