Skincare semasa pregnant

Assalammualaikum . Hii ibu2. Boleh share tak skincare yg sesuai semasa hamil untuk muka yg kusam ? Since pregnant muka naik jerawat and kusam. Tapi skrang dah masuk 2nd trimester, jerawat dh kurang cuma tktau nk hilangkan kusam muka ni. Nk keluar pun jadi tak confidence 😭😭

12 Balas

Saya sepanjang pregnancy cuma cuci muka dgn pencuci muka dan bila rasa mcm ada jerawat/gatal muka/merah2 saya pakai face mask dari watson shj. Sy pilih yang untuk soothing skin. Letak dalam fridge bfr pakai. Alhamdullilah okay semua. Sy dah 8 mth preggy.