Skincare untuk ibu hamil

Boleh share skincare ibu2 sepanjang pregnant ni? Saya takut nak pakai skincare sbb risau tak sesuai untuk ibu pregnant. Tp muka pun dh kering kusam je ni, dark spot pun dh byk 😂 #skincare

2 Balas

my opinion pregnant stop la pakai product yg focus brightening,anti aging,jeragat dark spot. sbb dlm skincare2 mostly ada active ingredient. google sis bnyk active ingredient tak sesuai utk preggy mom. jadi masa pregnant ni pakai yg hanya focus hydration shj. kena google kalau nak explain pun panjang. kalau concern pada kandungan belajr2 tgk ingredient setiap apa yg kita pakai dan makan.☺️

My skincare biasa-biasa je. ☺️✨ Pencuci muka: Simple Micellar Gel Wash Moisturizer: Simple Hydrating Gel Cream Sunscreen: Allie Gel UV EX SPF 50+ PA++++ Lipbalm: Naturals by Watsons Prestige Rose Tinted Lip Balm Untuk exfoliate, setakat ni belum jumpa lagi. 😌

1y ago

Tq atas pencerahan! 🙏🏻