Skincare semasa pregnant

Assalammualaikum . Hii ibu2. Boleh share tak skincare yg sesuai semasa hamil untuk muka yg kusam ? Since pregnant muka naik jerawat and kusam. Tapi skrang dah masuk 2nd trimester, jerawat dh kurang cuma tktau nk hilangkan kusam muka ni. Nk keluar pun jadi tak confidence 😭😭

12 Balas

Saya pulak memang tak pakai skincare sangat dah skrg, cuma cuci muka tu pun kadang2, tapi kalau pncuci and pelembab pakai hada labo hyratng tu awak, saya prgnant , kalau siang tak berseri langsung, kusam je, tambah kalau alah tu lagi la muka nak pucat tapi tak naik jerawat. Kalau malam, nampak seri pulak pipi merah2🤣🤣. Mgkin hormon sama kot kann

Saya sepanjang pregnancy cuma cuci muka dgn pencuci muka dan bila rasa mcm ada jerawat/gatal muka/merah2 saya pakai face mask dari watson shj. Sy pilih yang untuk soothing skin. Letak dalam fridge bfr pakai. Alhamdullilah okay semua. Sy dah 8 mth preggy.

Saya consume vit c 250mg tablet saja. Pencuci muka xpakai sgt.. pakai hada labo serum and sunscreen saja masa keluar rmh. Sy rasa muka sy glowing sepanjang masa pregnant ni.. takde jerawat sgt.. rasanya apa yg kita consume tu pon penting sis❤️

Sy nak masuk 3rd trimestee baru ada mood nak berhias semula.. Kalau tak biar jer.. Semata pencuci muka dengan scrub jer pakai.. Muka kusam tu tak boleh nak cakap sebab lain org lain dugaan.. Sy doakan awk cepat² baik kalau itu sekadar alahan

2y ago

Sy tgok muka sy makin hari makin kelam. Tangan and body makin hari makin cerah. Risau bila tgok muka dgn body brbeza warna. Aamiin smoga hilang kusam ni nnti 🤲🏻. Thankyou mumy

skincare khas untuk ibu mengandung.. produk mama choice ni ade mcm² lg dr hujung rambut sampai ujung kaki 🤭ubat gg khas pn ade.. jgn pkai sebarang jer xsumer skin care/hair care sesuai tuk ibu mengandung...

sy pun cmti jga sis masa sblm tau mngndung smpi tm1, mmng teruk sngt breakout , msuk tm 2 ni smkin baik .. jdi jgn risau ye, lama2 ok.. dn spnjng tm 1 saya x guna apaa2 produk

1st pregnant dulu muka jd merah sgt mcm alrgik. sy tukar ke cetaphil baru ok. 2nd pregnant ni xda tukar. mmg guna atomy je. bukan iklan tau. sy mmg pengguna 😂

I pakai hydrating sis. Dan juga start pakai whitening series. Drink more water juga sis and rest more

Sy xpkai apa2 skincare. Sbb bila pkai makin teruk. Don't worry, bila beralih trimester nanti slowly ok.

2y ago

In shaa Allah , hrap2 ok la nnt, thankyou 🙏🏻

Apa2 skincare boleh asalkan ingredients selamat utk pregnancy dan yg penting bukan timbangkilo!