keluar darah time pregnant

Assalammualaikum hai sy bru preg 12minggu, dah masuk 4hari ada kluar darah tp x byk n x sakit perut ada sapa2 pernah mcm tu x?

10 Balas

Sy aritu keluar darah, trus g spital..doc check ,scan tgok bby katung dh mula jadi bulan sabit..spttyer katung bulat molek..doc suh sy balik rest ckup2..tp darah ade je keluar darah dari ari pertama ke 4ari, sy g swasta..bby xmjdi.. trus doc swasta buat surat suh g kk.. bru sy rse sakit ari ke 4.. g spital doc suh sy balik sbb nk suh janin keluar sdri ..dlm mse 26ari tu mmg hbs mse tengah jln jee g spital,tp doc suh balik gtu je, ari ke26 bru katung keluar kt rumah.. g spital je sis..ade org prengnant keluar darah okeyy je, ade yg x okey mcm sy bby xder..

5y ago

ohh

Sebaiknya terus ke hospital. Lain org lain pengalaman. Macam sy ni mmg jenis kalo mengandung akan keluar spotting. Nanti doktor akan check semua. Bagi ubat kuat rahim duphaston tu. Dan kena bykkan rest. Semoga baik utk sis n kandungan.

Pernah alami minggu lepas kelam kabut g hospital sebab cuak kan .. Alhamdulillah baby Ok doc bg saya ubat kuat kan rahim

G hospital sis. Sy bleeding 3 hari terus gugur 12weeks. Xsakit pun. Time gugur tu je sakit

Better trrus pergi hospita atau klinkk.. Sbb kluar darah masa pregnant bahaya

Sila ke hospital segera..better dptkn nasihat doktor.

G hospital. Lain org lain kes sis.

Sis da jmpe doc? Kata apa?

5y ago

Jumpa je doc dl sis.. sy memula dl pun tnye nurse kk klua spotting coklat mse 4-8 mggu.. nurse kk kt xde pe.. 10 mggu bledding penuh pad.. tp xsakit.. da 2 mggu bleeding.. mkn duphaston n mengharapkn baby terus kuat..

better g klnk sis..

Trus p hptl lh