nak luah perasaan je

assalammualaikum . hai . saja nak meluahkan perasaan . this is gonna be a long story . so kalau rajin baca la sampai habis sbb saya perlukan pendapat , nasihat , kata kata semangat ke , yang mcm tu lah . so ceritanya mcm ni . dulu saya dgn family in laws saya . takde apa apa issue pun . kami duduk serumah sbb kami baru kahwin .tak stabil lagi nak menyewa . setiap bulan kami beli la barang dapur rumah tu . tapi lepas adik ipar saya bekerja , and yg si adik tu bagi duit belanja sebulan 400 kt mil saya , terus dia bandingkan si adik dgn suami saya . ada satu hari tu suami saya bgtau la mil saya yg kami mmg tak boleh bagi banyak mana mcm adik tu bagi sbb yelah adik tu bknnya ada komitmen lain pun . kami ni kereta la , loan la , duit nak isi minyak toll nak balik kampung saya setiap bulan lagi . tapi tu pun saya balik sebulan sekali je . lepas dari suami saya explain semua tu dgn mak dia , terus dorang dah tak bertegur sapa . tapi skrg dorang ok la . cumanya saya yg tak ok . sbb saya ni jenis mengingat apa yg org buat . masa dorang bergaduh tu mmg mak dia treat kami mcm org luar terus . tapi nasib la skrg kami dah ada rumah sewa . lega sikit hati ni . haritu masa berpantang . mil dgn fil datang la jenguk kita kat kampung . lepastu mil tu boleh pulak complaint ckp telinga anak kita ni kepek la , kaki tak bedung kuat bagi rapat nnti tak boleh masuk askar la apa . itu satu hal . masatu anak kena kuning . dorang bawak la susu kambing nak suruh saya minum . saya ni dahla mmg tak minum susu . mmg takla saya nak minum . tapi dorang paksa paksa suruh minum jugak . dorang ckp kesian kt anak la apa la . mmg la kesian masalhnya saya mmg tak minum susu . dahla susu kambing pulak tu . kambing pun saya tak makan . menangis saya minum susu tu . secawan . esok tu saya dah tak berak . sembelit terus . dgn baby muntah muntah . saya geram , saya paksa suami saya minum skali . dia pun sembelit jugak . geram betul . skrg anak dah 2bulan lebih . anak saya tak suka didukung berbaring mcm dukung baby masa baru lahir tu . kalau dukung mcm tu mmg dia akn nangis . dia nak didukung mcm budak besar . pastu pulak anak saya ni badan dia dah keras . kepala pun dah kuat tapi still kena be careful la . tu pun fil complain lagi . dia ckp tak boleh dukung mcm tu nnti tulang rosak la apa . pastu kan dia dukung anak saya . dia ckp anak saya tu keras yg dah mcm tak normal . tak mcm budak sepatutnya . geram la kita pun . selama ni saya jaga sndiri anak saya kt kampung . saya tahu lah anak saya . salah ke saya rasa geram mcm ni ? boleh tak bagi ayat kat saya cemana eh nak ckp saya tahu la jaga anak saya. jangan sibuk nak atur cara org besarkan anak org . lain org lain caranya . eyy geram betul lah . sorry la panjang cerita mcm nak buat novel dah

17 Balas

sbb awal2 lg awak da x selesa/ade isu ngn mil & fil awak.. so tbawak2 la smpi ble ade anak nie.. hal nie x kan selesai slagi awak x maafkn dyirg walaupun dyirg xde mintak maaf.. nie sume utk ketenangn awak jgak.. klu x, smpi ble2 akan ade isu..

23h ago

Setuju ni. Maaf kan lah mereka. Anggaplah memang perangai diorang macam tu. Doakan mereka ya sebab dia ibu bapa kepada suami awak juga dan Datuk dan nenek kepada anak awak. OK. Dah, Usah geram2 lama sangat. Not good for u sekeluarga.

tak salah sis , kalau saya geram + sumbat stokin dalam mulut dorang laki bini . sebab mil saya pun begitu lah sentiasa tak puas hati dengan semua orang bagi dia semua tak kena . saya pulak tengah mengandung ni haih apa la nasib anak saya nanti 😌

Sbenarnya boleh settle dgn cara tak payah masuk dlm kpala apa yg di cakap, anggap mcm angin lalu jee, byk lagi hal anak kita kena fokus

1d ago

Setuju

Nak aman hidup, masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Abaikan je. Tp jangan respon dgn biadap. Jangan amik hati nnt kita yg sakit hati.

desZ0spzzeeerrdesdjskekeekdjjjsdjdjjddjekwkwwwwwskrkffkfkfkrk4kfkrrrrkkr

dsd333e33

yggg