Ingin bertanya...

Assalammualaikum.. Hai momies2 semua.. Saya nak bertanya... Ada tak momies2 pernah lalui apa yang saya lalui ini... Saya ada sertakan gambar.. Maaf kalau gambar nampak kotor... 28/7 saya buat buku... Balik buat buku tu .. Saya makan apa semua... Malam dalam pukul 8/9 macam tu.. Saya sakit perut.. Tapi tak kuat.. Biasa je.. Cuma rasa macam tak selesa... Lepas tu saya ke tandas... Keluar lendir + darah.. Saya tak pergi hosp lagi.. Lepastu saya tido.. Dalam pukul 4lebih pagi... Saya nak kencing.. Terus keluar macam dalam gambar... Saya tunggu pagi baru pergi hosp.. Sebab patutnya 29/7 saya ada minum air gula.. Tapi saya tak minum.. Sebab nurse kk suruh pergi hosp.. Diorang check scan semua.. Kata dah kosong.. Dah tak ada.. Diorang scan ikut bawah... Tapi diorang ada test air kencing... Dan keputusan positive... Jadi diorang tak konferm sama ada gugur atau tak.. Jadi diorang amik darah pula... Nak chcek dekat darah... Keputusan darah keluar hari ahad ni.. Nak tanya.. Adakah kemungkinan kalau jadi macam ni.. Tapi tiada apa yang berlaku dekat janin? Maksudnya.. Janin masih boleh diselamatkan.. Maaf sangat2.. Kalau ada yang tak selesa dengan gambar saya..🙏🙏 #seriusnanya #pleasehelp

Ingin bertanya...
26 Balas

Masa saya gugur kluar mcm ni jgk sis. Dua kli sye masuk emergency. Pertama spoting n bleeding sikit tp sakit perut, kedua bleeding byk dan berketul. Dengan ketul2 tu sye bawak pergi emergency letak dlm plastik bag, doctor amik dan masuk lab confirmkn tu adalah janin. Doktor pon bgtw klo lepas gugur klo kita cek upt masih akan positif.. tggu sebulan nty akan negatif..

3y ago

ouh ye ke sis... alhamdulillah... semoga saya pun macam sis juga...😍

sy pernah keguguran. kena cuci. walaupun dah kna cuci tpi upt masih positif. dlm msa sebulan gitu baru upt jdi negatif. n sy juga pernah mengalami pendarahan yg bnyk semasa prgnant ank ke 2. scan d emergency xnmpk tpi syukur tuhan nak bgi sy rezeki. baby selamat n skrng sy dah bersalin, umur baby dah 3 bln. doa bnyk2 semoga urusan sis dipermudahkan.aamiin

3y ago

terima kasih sis.. insya'Allah... saya pun kuatkan hati.. semoga yang keluar adalah darah lebihan period.. dan saya masih berharap janin saya tiada apa2.. aminnn😇

mengikut pengalaman sy mcm ni mmg dah ggur. sy pun keluar berketul darah mcm ni dlm toilet. tp keluar tu non stop skli tumpah darah smpai pengsan dlm toilet. ambulance dtg ambik. so puan buat masa skrng kalau blh kena berhati jgn duk sorg. kalau dlm tak hbis keluar, slgi tu darah akan keluar. sy punya cuci di hospital,

Saya gugur sama mcm sis jugak..mula2 kluar darah sikit2 ja xberketul....pstu haqi ke 3 kluar darah bnyak mcm period dgn berketul ketul...haqi ke7 terus kluaq mcm tu...p hospital scan...doc ckp kntung dh kosong.....now saya berpantang 15haqi...insyaallah sis...semoga ada rezeki kita lagi lepas ni...

Waalaikumussalam sis, saya pernah bleeding hitam 10-11w tapi tak byk & tak penuh pantiliner tanpa ketulan. Second bleeding next 2 days terlalu sikit mcm tempias air. Dua-dua kali scan nampak baby masih ada & bernyawa. Sekarang tgh mkn ubat kuat rahim sbb doktor suruh. Semoga sis tabah menghadapi dugaan.

3y ago

Amiin.

pengalaman sy, ada keluar blood cloth jugak waktu nak buang air... n trus refer hosp... scan mmg da kosong cumanya tahan wad skjap untuk cucuk ubat kecut rahim... kalau buat upt mmg double line lg... kena tggu 2 ke 3 minggu br upt naik 1 line....kalau still naik double line kena refer hosp balik...

3y ago

saya punya tu.. boleh dikatakan blood cloth ke sis? sebab saya tak tahu.. ini first jadi semasa pregnant... sebab sebelum ni... ada keluar macam ni.. tapi time period.. hari pertama dan kedua.. lepas tu keluar darah biasa je...

Maaf cakap tapi sepatutnya once dah keluar darah walaupun sikit je memang kena terus ke ER walau macam mana pun sebab kita takut jadi macamni .. tapi takpela puan, semoga yang baik baik saja untuk puan .. insyaAllah ada rezeki lagi tu lepasni puan banyak bersabar ye

kawan saya pernah jadi mcmni siang tu dia dh start bleeding igtkn takde pape normal..bila mlm trus keluar mcmtu cepat² prgi hosp and doc cakap memang gugur dah dan sedut lebihan dalam perut melalui bawah...apa² saya doakn yg baik² buat sis

Kemungkinan dah tkda tu sis sbb sy dlu pnh gugur n then upt still positive bila scan dh kosong kne buat ujian drag untuk sah kan dn keputusan gugur... Apa2 pun semoga ad rezeki buat sis..

3y ago

terima kasih sis... insya'Allah😇

knp x pergI hosp masa keluar darah tu sis . keluar darah masa preggy mmg x normal sis kena pegi cepat2 emergency biarpun darah sikit ke byk ke mesti pegi emergency terus

3y ago

sebab masa tu dah malam.. dan anak2 dah tido... dan masa keluar darah ni.. pukul 4 lebih pagi.. anak2 tak ada siapa yang boleh jaga.. tapi.. bila 29 tu dah pergi hosp.. diorang scan.. memang dah kosong.. tapi air kencing still positive.. jadi diorang tak pasti... hari ahad ni.. tunggu keputusan darah pula...