5W 5D

Assalammualaikum & good morning mummys semua, Last week saya check upt awal pagi then positif. Masa tu hari kedua lewat period. Then after 5 days check upt jumpa Doc untuk scan and Doc kata tak nampak apa2. Saya balik tu then nak check lagi double line ke tak, still naik double line. Ini normal ke? sebab before ni saya pernah gugur and tak tahu pregnant masa tu (kebetulan gugur tepat pada hari pertama period). siapa ada experience macam saya?

14 Balas

Same sis sy sblm ni prnah gugur.. lps dri gugur tak sngke allah nak bg rezeki prgnant skli lg.. sy scan di klinik mse tu 5 week nmpk kantung je... Doc suruh repeat scan bile da kndungn 10 week sy dtg blik scan alhamdulillah dah ade janin jntung.. esk kan hri trs buat buku di kk.. insyaallah ade rezeki tu byk2 kn brdoa ..

5y ago

Wahh. Bestnya. Mesti perut dah besar tu 🙈

sama sis dgn saya 5wk.. sblum nie sy pernah gugur.. sy pergi klinik check pgi td, doc scan xnmpak apa2 lagi.. kata doc 5wk dah blh nmpak, lps tu buat upt double line tp satu line tu xterang... doc mntak dtg semula 2mggu utk scan.. mgkin masih awal atau sebalinya.. doakan baik2

5y ago

tq ya sis...

Still awal lagi rasanya. Memang scan tak nampak apa2 lagi. Biasanya kalau 8w ke atas baru nampak janin dan jantung kelip2. Buat masa skrg sis jaga diri dan jaga pemakanan. Ambil folic acid. Lepastu nanti g repeat scan. Memang kena sabar menunggu sikit.

5y ago

Ok sis. Thanks tau 💕.

5week awal lg.. dlu sy scan kt swasta, doktor tekan kuat kt perut lps tu doktor zoom bru nmpk kantung.. kecik sangat2 doktor ckp.. tkpe nnt awak scan 8week,boleh tgk heartbeat baby skali

5y ago

alhamdulillah, jaga diri, jaga pemakanan

Sy pn ari tu mcm tu scan x nmpk...nnt dh 8w le ats nk repeat scan balik...positif je sis,inshaAllah nmpk nnt

5y ago

Aamiin...wlcm sis 🤗🤗

5weekk bsr biji kekacang je kot , masi terlalu awl nk scan.. scan pn mmg tk nmpk pape sis..

5y ago

oraitt dear

Awal lg sis. 8 weeks ke atas baru nampak kantung. Jgn risau ya, lain org lain badannya

5y ago

Ok sis. Thanks😍😍 . Hehehe

Wasalam.. Masih awl sgt nk scan sis.. Sis try g scan balik after 8w.. Try 3d

5y ago

Ok sis. Thanks sgt 💕

Normal..bby x nmpk kantung lg..8week p repeat

5y ago

Ok. Thanks sis💕

Tggu 8weeks

5y ago

Ok. Thanks sis 😍