Clear Blue Vs Normal Upt Tester

Hai, last Thursday I ada check upt biasa. Dia tunjuk double line, tapi bila check. Kat hosp dia tunjuk 1 line dark another line tak dark Sgt.... Then doc said I kena recheck next week I don't understand why... Upt I kena check setiap minggu ke.... Then I check clear blue its showed pregnant 2-3.. But bila I scan tak nampak apa2 kenapa ye.. I'm so worried.... Please advice

Clear Blue Vs Normal Upt Tester
20 Balas

Normal if nak kene repeat balik, by right dah mmg positive but it can be chemical pregnancy or janin x jd, if ur double line darken by week means ur beta hcg is increasing, sbb tu dr tu suruh u repeat lg next one or two weeks, same goes to scan, kalau 4 or 5 weeks nmpk kantung je dr akan suruh repeat another 2weeks, coz might mase tu u bru nmpk fetal pole, coz ur lmp can be accurate can be not right, maksud die usia kandugn u might be x same dgn tarikh last u period, so diorg akan scan lg skli after few weeks tuk tgk fetal pole and berape minggu kndugn u, sy doktor so that why sy tahu, jgn risau u sis, nnti repeat balik ur upt or scan and see how nnti

4y ago

So now I no need to go Kk right...

No worries... In early pregnancy even u scan pun kdg xnmpk lg... Sbb tu doc suruh repeat test... Sometimes, ade doc kire bile double line 2,2 terang baru die sahkan pregnant.. Kalau still samar2, die belum sahkan lg kite pregnant.. Just takegood care of urself and do the recheck next week..

4y ago

Kalau tak terang then how

Mungkin terlalu awal untuk scan sis......saya pun test kat rumah tunjuk double line.....satu line samar.......bila scan kat klinik kosong saja...... dokter suruh repeat scan lagi dua minggu.....lepas dua minggu baru nampak kantung dan heart beat......🙂.....dont worry sis....

4y ago

Sis I pun sama mcm... Worried Sgt

ita normal.. sy seawal 2 minggu dpt detect preggy but doc takot nk sahkan perggy sbb scan x nmpk and upt lab klinik negatif.. tp sy percaya pd upt sy buat kt rmh.. 2 weeks after that pegi klinik again and sahkan hamil.. 😊 you hamil ni but still early..

4y ago

Kenapa I selalu rasa vagina wet

Sebelum scan tu minum air banyak2. Supya pundi kencing (tahan kencinga la kejap hehehe) kita penuh dan menolak rahim kedepan sikit spya lebih jela bila scan. Masih awal kan jd mst masih kecik. Ermm klau nak btl2 kepastian buat scan bunyi jantung baby.

Normal ye sis.. sbb upt yg klinik pakai x secanggih clear blue.. certain klinik die tggu nampak kantung bru die sahkan yg u pregnant.. kalau early pregnancy mmg xnmpak kantung.. kena tggu at least 2 weeks..

Clear blue lagi menyakin kan. Sis mmg pregnant..dan rasanya masi lagi dalam 4 weeks pregnant maybe? Normal mmg janin x nmpk sebab terlalu kecil. Jaga diri baik2 dan balik lagi scan bila masuk week 6 ye..

4y ago

Owh k... Yeah my stomach is bloated n acidity abit high

Baru lg sis..tunggu lg seminggu atau u bole buat blood test tuk check ur beta hcg..same like me,i pon mcm u,1st buat pakai clear blue result prgnt 1-2,test pakai strip kabur..then i buat blood test

4y ago

Blood test kena buat bila ye... Awal pagi o how sis.. I check semalam Guna upt biasa. Its darker then 1st day I check

Xcuba cek scan bawah ke...? Sorry to say.. I mcm u jg... Xnmpk2... Sekali ada spot.. xyakin dgn klinik y i pegi tu... I pegi hukm.. Dpt th luar rahim.. Better cek another klinik ada g je hospital

4y ago

Do u had any symponts

Means still too early. Take extra caution, and retest upt in 1 week time. Kalau line sama jelas atau line T lebih gelap, then your hcg hormone levels increased and definitely u r pregnant