gdm

Siapa ada gdm tapi kena cucuk insulin..cucuk insulin jika bsp xnormal berapa kali dikire.

2 Balas

xtentu,ade yg skali sehari ade dua atau 3, complicated jgk la,sy kene admit ward untuk doc monitor bsp sy n confirm kn brape dose insulin sy kene cucuk, 3hri jgk kene than.. nnt pkar akn ajr diet .. skrg sy kene cucuk 4x sehari..

4y ago

Sis boleh sy tahu area mna nk cucuk insulin ada orng kata kat area prut pling bgus.. Tpi sy tkut n seram nk cucuk jarum dkt perut takut kena baby.. 😌😌

klu x silap setiap 1jam sebelum makan..klu blh x nak suntik sis blh kontrol makan dulu..mcm sy ada gdm tp makan blh kontrol..skrg gula normal je

5y ago

kene cucuk dlu setgh jam lps tu bru ley mkn.. klau sejam lme sgt tu... sy ade gdm mkn dh control pun msih tinggi.. dh imsulin bru oke sikit... pape hrp lepas bsalin xde dh kencing mnis😭