28 weeks pregnant naik flight

Assalam..lagi 2 minggu saya ada trip ke korea yang akan ambil masa hampir 7 jam perjalanan flight. Saya risau adakah saya dan kandungan selamat memandangkan keadaan seat airasia yg agak sempit? Dan nanti di korea juga akan perlu banyak berjalan. Sepanjang pregnancy hb agak rendah (10-11), saya kerap sakit dan skrg dah mula sakit2 badan. Any mommies with similar problems and ada experience tak? Should i cancel my trip? ? Saya risau. Tq mommies

2 Balas

Sebolehnya dlm tempoh mengandung hjung trimester kedua dan trimester ketiga, mommies sudah persiapkan diri, bnykkn berehat, jaga diet untuk hb yg cantik, naik flight ada sesetengah flight x bnarkan 28week keatas naik kpl, ada yg dpt lepas sbb x bagi tau actual pregnancy week drang...if sis nak trip juga..sis boleh je kesana sini, tapi bila penat rehatlah, jangan biar baby sruh tahan, sbb bila mommy penat, baby pun akan tanggung. Jangan tinggal brekfast, jgn tnggl mkn, jgn tnggl ubat,..InshaaAllah trip mommies x memberi apa2 mslah...tips utk hb yg low.. Bnykkn mkn sup sayuran hijau..jdikn diet dlm mknn..

5y ago

Dan, kalau boleh, sis tangguhkan je trip, bagi baby berehat n moies berehat..sbb nak persiapkan diri ni...x lama lagi nak deliver baby..btw..tahniah sis..semoga dipermudahkan..

U know ur body better. Klu rasa larat pergi je. Trip x boleh nk rush2 la kne relax2. Sy travel time 29 weeks byk jgk jln2 tp semput la. Tu pn pg krabi je. Flight kejap. Klu x lrt jln bole tmpah moto/teksi yg x mhl pn. Korea mmg subway byk, tp hazab nk jln g satu2 tmpt tu. Jauhhh. Cntoh namsan tower kena mcm mendaki gitu. Flight lme kne salu bgn2 stretch. Tp jgn g jln dlm flite plak. Takut tiba2 turbulence kang jatuh. Hb low mmg sgt mletihkn. Jgn lupa ambl insurance travel utk kselamatan