Travel

4 bulan blh pergi travel x? Izzit safe for baby? Sbb trip x blh cancel and tiket flight semua dah ready..

2 Balas

Saya pulak, once dah tau pregnant trus cancel holiday trip. Tak fikir dah rugi ke ape sebab risaukan baby, TTC bertahun2, kalau jd apa2 menyesal tak sudah. Kalau sis nak travel jugak, ambil insurans tau. Kerisauan terbesar saya, terjadi tumpah darah etc semasa travel, sy rasa tak mampu nak cover hospital bills + akan jadi masalah kalau berlaku di tempat asing, jauh dr families etc. Sbb tu lah yg buatkan sy cancel semuanya. Once baby dah lahir, boleh g travel bila2 masa. Utamakan baby ye.

5y ago

Actually i pun risau jgk ni....tu sbb minta advice kat sini....

Boleh refer ni sis FOR PREGNANT LADIES WHO TRAVEL: Flight 🛫: 1. < 27w: Pergi kaunter flight and mintak Pregnancy Form. Isi form. 2. 28w - 35w: Mintak surat doktor. Follow step 1 (and tunjuk surat doktor) 3. 35w >: Duduk rumah je diam-diam

5y ago

Ni saya jumpa kat twitter. Sis boleh pi tanya kt sana 🥰