Luahan hati mommy

Assalam..hai mommy smua..saya taktau nak luah dekat mana..saya sunyi..pjj dengan suami..suami kerja offshore..kadang² takda line tuk berhubung..saya skarang mengandung anak kedua..sya betul2 sunyi..kuat demi anak2 ja sekarang ni..suami bkan jenis yg suka bertanya tntang anak2..dia lansung tak nmpak excited nak dapat anak kdua.. Dari anak slung dia mmg mcm tu..kdg2 sya rasa stu ksilapan sya mngndung lg..sebab smua benda sya kna fikir sndiri..masa anak slung kami tk pjj..pun sya buat sndiri..urus brang anak checkup dkt klinik..dia ikut bila sya ajak tuk p scan ja..tu pun dia tk pnah tanya apa2..nk bsembang dgn baby jauh skali..anak sulung sya btul2 kurang ksih syg seorang ayah..sedih sangat..skarang kalau vdeo call anak sya lansung tknak tgk/smbang dgn ayah dia..dia mmg dh tk peduli ngn suami..dia mnumpang ksih syg pakcik2 dia sja..sya slalu mrah bila dia mlebih manja smpai ad yg kta biar la dia bmanja..ayah dia jauh.. Org tktau apa yg sya lalui..sya bnyak mkan hati..terlalu banyak..sya pendam sorg2..betul suami sya baik..nafkah zahir cukup..tp dlm hati sya Allah sja yg tau...sya tk kisah kalau saya di abaikan..tp saya sedih dgn nasib anak2 sya..lg2 yg dlm kandungan ni..suami tk pnah lnsung tanya psal baby..saya ad hantar vdeo scan..lansung dia tk brtanya apa2..sakitnya rasa..cinta dh lama mati..sya msih brtahan skrang sbb sya surirumah..takda income..taun depan baru nak mula berniaga..inshaa Allah..tlg doakan saya..lepas tu saya akan atur langkah saya demi anak2 saya.. Buat apa ada bapak tapi mcm takdak kan..alang2 biar tak berbapak terus..senang..hati saya pun tk terseksa tengok anak2 dapat layanan mcmni...orang cakap suami tak pandai layan budak2..dah berkahwin..blajar la..smua benda bole blajar..takkan orang prempuan sja nk kena blajar buat itu ini... Apa orang lelaki ni..dah rasa cukup ke setakat hulur duit..then habis takat tu..tak perlu buat benda lain dah? Macam tu ke konsep perkahwinan? Maaf saya terlalu emosi..lama sya pendam smua ni..doakan saya dipermudahkan urusan bersalin..saya tktau dia akan blik ke tak masa saya bersalin nnti..doakan jgak sya kuat untuk tempuh hidup mcmni..Tq smua..

Luahan hati mommy
32 Balas

Saya tertanya2 lah kan. Lelaki yg perangai macam tu memang dari sebelum kahwin memang macam tu ke? Kalau tak ready nk galas tanggungjawab kenapa klut nk kahwin? Tak faham aku dgn lelaki macam ni

Kasihan akak semua tanggung sendiri 😔 tabah lah ya. Cuma jangan pendamkan sgt hati tu. Luahkan kat suami, berterus teranglah dan bila dia balik nanti, bawa berbincang.

Bykkn bersabar mommy. Kita doakn mommy dipermudahkan urusan melahirkn.. Bpantang dan bniaga thun dpn. Stay strong sis. Sis boleh InshaAllah

Sedihnye..semoga sis terus kuat, luar dan dalam..semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti #youarestrong

Allahurabbi..sedih saya membaca..apa pun saya doakan sis selalu dalam rahmat ilahi..

moga dipermudahkan segalanya sis,,Amiin...semua cobain dr ALLAH SWT...sabar ye sis....

be strong sis💪 Allah syg org sabar dan kuat semoga dipermudahkan semuanya sis

semoga sis terus kuat, moga Allah permudahkan semua urusan sis 🙂 hug*

sis bnykkan bersabar.. doa selalu semoga suami berubah..

Semoga dipermudahkan semuanya utk sis..