Mommy penghidap astma

Assalam...hai mmmy2 semua.... Boleh x share pengalamn mmmy yg prgnnt mghidap astma... Mcm mne mmmy kawal??? Ubat2 pam tu mmmy gune x??? Risau kite pregnnt 16w...

2 Balas

kalau jenis astma yg kerap berlaku baik standby pam dekat rumah. mcm kes sye kurang kerap, tapi kalau kena astma terus g hospital atau klinik untuk sedut gas. mase first pregnancy sekali je kena asthma g klinik sedut gas.. yg second pregnancy alhamdulillah dah masok 7bulan penyakit asthma tak menyerang.. org sempot ni tak boleh lasak, penat.. jaga makan insya Allah semuanya akan baik²

4y ago

tulah. habuk² bulu kucing pon kadang org ckp tak bagus tok org asthma.. tpi sye ade bela kucing, hamster, dgn guinea pig lagi. cuma kena kawal lah dri bulu² mereka.. 🤣🤣🤣

asthma awak terkawal atau tak? klau terkawal dan just guna pam coklat n biru tu takda masalah pun..teruskan saja.. then kena elak apa2 yg boleh cetus asthma tu datang. contoh klau alah dgn habuk jd kena elak tempat berhabuk. klau ada follow up asthma dkat klinik jgn skip pulak.. sejak pregnant ni dah lama tak kena asthma, harap terus kekal sampai bila2..

4y ago

insyaAllah...oh da nk bersalin dah...smoga dimudahkann......🥰🥰