Baju baby

Assalam smua nak tanya korang beli baju baby brpa bnyak ye? Baju newborn perlu ke? Ke tak prlu bnyak? Kalau 0-3m tu agak2 brpa lama pkai tu

29 Balas

Kalau brand mothercare baju2 dia sizing besar walaupun utk newborn. Kalau brand h&m dia kecik sikit. Kalau brand uniqlo dia macam true to size. Kalau dia kata utk 3kg ke bawah tinggi sekian sekian cm mmg akan muat untuk baby yg berat dan tinggi seperti yg dinyatakan. Pada sy tengok keadaan bby sis. Klau lahir dh 4kg takut x muat kalau newborn. Boleh beli tp jgn beli byk. Sy tau mmg excited shopping baju bby ni tp pengalaman ank first. 1bulan pertama tu mmg dia kerap berak jd kena pakaikan baju yg selesa dan longgar supaya senang nak bukak. Sy dulu pakaikan onesies je senang. Dah habis fasa berak tu baru pakaikan lawa2