Maltofer 2 biji sekali sehari ??

Assalam sis.. Ada tak mommy2 trimster ke-3 yg pernah makan sampai 2 biji sebab HB 10.+.. Dr ckp satu x cukup.. Makan dua pon takpa..

4 Balas

Sy pon makan 2 biji sehari. Tu pon hb naik sikit2 je.. 😅 Dktr bgtahu max boleh makan 3 biji maltofer sehari. Makan 2 biji trus pagi n malam lagi sebiji..

Ye, pernah. Kalau mommy HB rendah dan susah nak naik, memang doc akan advice makan 2 biji maltofer sehari. Sebiji tak berapa kuat kesan dia.

5y ago

Harapnya bgitu la sis + skrg sy cuba lebihkan sup sayur hijau.. harapnya baik2 jela..

Wassalam. Sy tak pernah ada pengalaman macam sis, tapi kalau saranan doktor in shaa Allah okay dan tak berbahaya.

5y ago

Harapnya bgitu la sis + skrg sy cuba lebihkan sup sayur hijau.. Tq sis..

Saya skrg 3rd trimester mkn maltofer 2 biji sehari, alhamdulillah HB naik cantik je. ☺️

5y ago

☺😊Harapnya bgitu la sis + skrg sy cuba lebihkan sup sayur hijau.. harapnya baik2 jela..