Maltofer 3 biji sehari

Boleh tak ibu2 kongsi, mcm mana makan maltofer 3 biji sehari. Ambil 2 biji sekali telan boleh ka? Ada effect sampingan tak? Sbb saya zat besi okay tp masih anemia.

3 Balas

kalau iron dalam darah kita dah okay. should be doctor akan kurangkan pengambilan dose ubat tu awak. takut terlebih dose. mcm saya mula2 doctor mmg bg maltofer. tp maltofer dh mkn 2bji sehari pon hb masih low. doctor tukar ferrous 3biji sehari. then bila ambik sample darah utk test iron dlm darah sy. result okay. jadi doctor mmg xbg ambik sampai 3biji. doctor kurangkan dose ubat tu awak. sekarang saya makan 2biji sehari. saya ada talasemia trait. doctor mmg advise utk awak makan 3 biji ka mcm mna?

1y ago

saya 33weeks. ni 2nd pregnancy. awak ada no kk tmpt awak tu tak. cuba call tanya tgok. ada effek tak if ambik 3biji sehari. ha'a result mmg lmbt awak. sy test talasemia masa 1st pregnancy. sebulan juga tak slh sy result baru kuar. semoga urusan kita di permudahkan. aamiin ya mujib

saya pun kena mkn 3biji sehari maltofer. doctor suruh mkn lepas breakfast, lunch n dinner

1y ago

so far ok ja. dari awal bukak buku hb saya 8 ja. lepas ambik maltofer hb saya 10.2. saya pulak Beta thalassemia trait. sekarang dh 32week baru hb naik

nurse cakap macamana?