Anak membesar musim PKP

Assalam semua ibu². Nak tanya sikit. Anak sy ni dia mmbesar musim PKP ni kiranya duk rumah je kan xjumpa orang lain. Dr dia 3 bulan smpai dah nk masuk 7 bulan ni. Hari² tgok mama dgn papa je. Lepas je dah bleh kluar jumpa family kat kg ni, dia jadi takut tgok org lain. Tgok org je dia nangis². Kalau perlahan takpe, ni kuat dia nangis. Ada tips takk ya nak bagi dia ok kalau jumpa org lain selain mama papa dia? Buntu dah ni mak ayah nk main main ngn dia, dia pulak keje nangis je ?

5 Balas

Takpe je kecil sgt lagi tu umur baru nak kenal muka org. Anak sy pun mcm tu even selalu bawak jumpa & duduk taska lg selalu jumpa org. Lepas umur setahun lebih dah terlebih mesra. Skrg dah 3tahun asyik suruh bawak jumpa oma. Tp mslhnya pkpd x boleh keluar 😩

sama la ngana anak sy..anak pkp..takut ngan org..nasib baik ngan pengasuh dia oke.. balik ruma mentua mula2 dulu mngis..bru2 balik kg kt sabah..seminggu..5hari nak melekat ja ngan sy..nak buat keja pun susa.. lagi 2hri 50/50 nak kat org..😅

Sama sis...Ank rse x secure...sbb dia dh knl mk ayah dia...tgk org lain mnangis..kna sllu2 bw jumpa atuk nenk bru OK nnti

mungkin boleh selalu video call..nak bg cam muka..

sama mcm anak saya..kene slalu bawak jumpa depa