Bayi meragam

Salam. Bayi saya dah nk msuk 7 bulan. Sebelum2 ni ok je. Sejak seminggu ni asyik merengek. Letak je menangis. Biasa saya letak bawah dia main sendiri ja. Nangis sbb mengantuk dan lpar je. Awal2 hritu dia suka menangis mlm. Lepastu sekarang merengek waktu siang pulak. Nk berdukung je. Kdg dgn ayah pun xnak. Nak ibu je. #pleasehelp

6 Balas

Waalaikumsalam. Normal tu Puan. Sebab anak Puan dah masuk fasa mengenal orang. Dan selalunya umur begini mereka mengalami seperation anxiety. Nak berkepit sahaja. Apa yang Puan boleh lakukan, kerap kan berkomunikasi dengan baby. Beritahu yang Puan selalu ada untuk dia. Kalau Puan nak pergi mana mana pun, beritahu dia even dalam rumah. Lama lama nanti dia akan terbiasa.

2y ago

Sama-sama

baby sy pula baru sebulan lbih dah tak nak tdur kat tilam sendiri,nak berdukung je,lepas menyusu saya tunggu skejap sampai betul2 lena baringkn je kat tilam terus terbangun n menangis tpwaktu siang je,mlm ok saja,siang ni sensitif sangat dgn bunyi bising,bunyi cicak n kentut sndri pn terkejut

cuba main peek a boo . jika kita tinggalkan dia sekejap baby akan fikir kita sedang bermain dengan dia. jika dia sedang tidur letak kain yang ada bau badan mama berdekatan dengan baby.

normal.. dia dh knl org.. anak sy pun mcm tu.. nk melekat dgn umi je 😄 tgok org x knl menangis

2y ago

ank pmpuan sy dr kecik smpai dh 5 thn skrg ni klau p umh sedara mara bkn stkt x lpas baju ibu,bkn stkt duk ats riba ibu,dia peluk kemas2 pejam mata kdg2 smbil nangis,kdg2 smpai lelap.tgk org pon dia xnk.kt tmpt public even dia x knal org dia bole bebas je😩

Normal sis,,mngkin dia terbiasa bau ibu dia saja

normal