6 bulan

Assalam, hi. Normal ke masuk 6 bulan ni badan cepat letih kalau buat kerja? Maaf ni first pregnant..saya memang xtahu. Nk tanya mak, mak dh tade ? letih dia smpai rasa nak tido kejap ?‍♀️

3 Balas

normal.. bdn berkongsi darah dgn baby... lagi bnyk baby ambik darah.. lagi penat kita rasa.. sbb tu kne mkn ubat tambah darah, acid folic, vit sbngainya... dan minum air.. perut jgn biar kosong . supaya proses tumbesaran bby cukup dan elok... oksigen dlm bdn cukup... lgi pon bby mkin mmbesar... dan berat mkin meningkat... tenaga kita pon cepat hilang kt situ

biasa la sis sbb bdan sis bwk budk yg xkurg ringan nye. mmg akan cept penat. makin lama makin penat. sis rehat secukupnye ye sis. tdo awal malm kalau dpat

normal sis cpt letih pembawakan,byk kn rehat sis