Normal ke baru 4 weeks 6 days selalu penat

Hye! Nak tanya normal ke kalau baru je preggy badan asyik penat letih semua tu? Saya baru 4weeks tapi sejak tahu preggy ni badan cepat letih & rasa sakit dekat bahagian perut bawah 😭💔 #firstmom #bantusharing

2 Balas

penat tu normal sis. sebabnya badan kita tengah kerja keras nak bentukkan baby dalam perut. dengan nak tambah banyak saluran darah baru lagi. and awal2 ni, placenta belum terbentuk sempurna lagi, jadi baby memang ambil energy direct dari maknya. nanti after placenta dah siap, baru boleh rehat sikit. make sure minum air banyak.

normal awk… bnyakkn rehat…sakit bwh tu normal sbb perut nk membesar… tpi pantau juga tkut kencing kotor… cth dia kencing x lawas @ kencing sakit…boleh buat bhgian ari2 tu sakit..