Lemah badan masa pregnant 😞

Normal ke skrg kalau ikut nurse cakap dh pregnant 6 weeks, sy kerap rasa lemah badan, tak boleh nk buat kerja sbb cepat letih, rasa cramp sekejap2 dkt perut, tp letih tu mmg terasa 😞😞 rasa nk baring je tak buat apa apa#seriusnanya #firstbaby #1stimemom #pregnancy

12 Balas

Saya 7weeks 3days..lemau jugak,asyik nak tidur..nasib baik lah saya suri rumah,memang rehat je..tapi rehat pun rasa penat🤧 dengan sembelit,mual lagi.. kandungan pertama ni..

spnjng T1 x lrt buat apa, dgn mabuknye, baju x brlipat lngsung smpai hbis T1, msuk T2 bru lrt buat tupon sikit² l, hsbnd sis is redha je wife x lrt wtpe 🤣

Normal tu..sy ms 6 week..smpi mc..mmg x larat bt pape pun..asyik baring je..tp siang lgsung xnk lelap..mlm je leh tdo..skrg dh 15week..dh ada tenaga.

Normal...sy tgh bdn penat,alah mkn teruk,xboleh nk sumbat pape,tido pon dah xlena sbbkan angin perut kosong xmkn...huhuhu

sy masa T1 time kje tgh typing tgn kt keybrd boleh terlelap, boss usha pns je, dah tau sbb prgnat bru dia ok 🤣

saya pun lemau je. dah tido tapi rase mcm tak tido badan lemah lemau tak de tenaga. pastu rase mcm nk urut badan2 je.

Normal. First trimester kalau nak tidur or nak baring buatlah sepuasnya. Masuk 3rd trimester dah susah nak tidur

normal puan, imagine badan kita bertukar hormone, semua bekerja pantas, sebab tu kita jadi penat ☺️

sy pon baru 5 weeks lbey da rasa mngantuk je tiap masa ... rasa nak baring je mlz nak buat apa2 keje

perubahan hormon tu..tu rasa xsedap badan,xselesa semua..normal..

3y ago

Baik, sy risau, emosi sgt kebelakangan ni