Air ketuban 12 pada 21w

Assalam nak tanya normal air ketuban brpa ye? Sbab rasanya baru 21w td buat detail scan air ketuban 12.5cm sono kata normal juga la tp pelik sbab masa 18w buat growth scan air ketuban 16cm masa tu 🥹 mcm takkan laju turun pulak.

5 Balas

air ketuban ni blh jd banyak, blh jd kurang, bergantung pd daily water intake. jika bacaan masih dlm normal range, xperlu risau. air ketuban tak boleh terlalu sikit, dan terlalu banyak sbb akn ada masalah pd kndungan.

1y ago

Maybe la kot sbab mmg dua menjak ni kurang minum air huhu. Kena minum air bnyak2 la ni pasni

tgk dia ukur cara yg mana. jika afi 12.5cm adalah normal berubah sedikit xde mslh sbb tgn yg berbeza yg lakukan scan, itu anggaran shj

1y ago

Alhamdulillah lega skit dngar2 ha ah lain2 sono yg buatkan. Bila dia kata normal tu mcm ok la. Tp 12 mcm borderline pula sbab bnyak dngar bila kandungan makin besar ketuban akan makin berkurang. Tu yg risau tu.

range normal AFI 8 hingga 20. selagi AFI awak dlm range ni masih dikira normal. air ketuban terhasil dr air kencing baby kita

saya 20w air ketumban saya 5, dr cakap normal. risau plk saya.

make sure 8-20...tu normal;)