Air ketuban

Hai ,sy 24weeks skrg ni pregnant twins.. mse buat detail scan kat hospital 23weeks dktor ckp air ketuban sy 3.5.. normal ke? Xsempat nak tnye sbb 5 org dktor duk scan sy..

2 Balas

banyak2 minum air . kalau twin tak sure la berapa bacaan dia . kalau yang biasa, bacaan atas pagar adalah 8 . bawah dari tu dikira air ketuban kurang. masa saya 21w, doktor kata air ketuban saya kurang, jadi saya banyakkan minum air dan makan buah tembikai. lepas dari tu dah makin banyak dah air ketuban , range 12 - 15 🤗

kalau twin xpasti. kalau sorang bacaan air ketuban okay 8. bawah 8 mmg dikira kurang awak