Air ketuban kurang

Semalam saya pergi buat detail scan. alhamdulillah baby sihat tapi air ketuban saya cukup cukup. sono suruh banyakkan rehat n minum air. tapi saya risau sangat. takut effect kat baby. ada tak mommies yg pernah lalui air ketuban kurg?no wonder la perut saya kecik je #21w1d

2 Balas

perut sy pun kecil saja & scan pun masa 21w5d. tp Alhamdulillah air ketuban sy cukup elok. normal 8-23, sy punya 15. mmg sy banyak minum air. sehari wajib 3l sy minum. mommy boleh bykkan minum air putih ya. kalau loya, letak lemon sikit or letak sunquick sikit bg masam2. moga dipermudahkan ya😊

kakak ipar sy pernah kurang air ketuban .. dia kata doctr sruh makan tembikai ja . tpi kene rutin la setiap hari .