Air ketuban normal berapa ya ? Sy skrg 37week , td scan doc ckp air ketuban terlampau byk 21.15 ..

Air ketuban

2 Balas

normal 8-22cm depends pd mgg kehamilan. 37mgg 21cm xnormal, agk byk. biasanya dihujung kehamilan ir ketuban semakin sedikit

8mo ago

air perlu minum secukupnya. kurangkan minuman manis, buah2 tempatan juga elakkan. jika air ketuvan byk, baby akn aktif berpusing, terapung dan sukar engage. Kemungkinan utk end up.czer lbh tinggi sbb posisi baby

8-20