6weeks 1 day

Assalam mommy , saya baru je lepas scan . scan klinik 5weeks 6 hari , panjang dlm 0.34cm . doc cakap kantung dah ada cantik terletak dalam rahim , tp tk nampak heart . Just nampak mcm bentuk ring , saya dr senyum happy terus murung sb risau 😔 normal ke ? pengalaman mommy mcm mana ?

6weeks 1 day
10 Balas

Sis.. itu normal jgn risau.. mcm saya scan awal niat bukan utk tgk baby or heartbeat lagipun perut buncit mcm saya ni biasenye susah nak nmpk 🤭cume saya niat nk tgk awal2 kantung tu terjd luar rahim atau dlm rahim tu je..dan alhamdulillah saya direzekikan nmpk kantung dan janin kt dlm, degup jantung xdgr lg cume nmpk kedip2 jantung dia saja…mase tu kandungan baru 5w 2d…dan doc dah bgtau awal2 sebelum scan..tersangat lah normal 5w xnmpk apa sgt so jgn risau sbb nk nmpk elok perfect semua mmg kene tunggu 8w 😊.. for now jaga emosi dan mkn asid folik bykkm berehat insya Allah

normal sis..jgn terlalu overthingking..tu sis bernasib baik tau 5 weeks nampak kantung dah..ada org 6/7 minggu pom x nampak lagi kantung.. heart beat tu 7/8 minggu Insyaallah nampak,sbb tu org2 tak suggest pergi cek awal..sbb kes ni la,jd susah hati.. bersangka baik dgn Allah Insyaallah..kalau dah nampak kantung,adalah tu🥺

11mo ago

baik sis . yg doc kate mcm ring tu baby ke tu ?

Normal sis sbb awal lagi. Ramai kt sini suggest scan 8w above kalau nak nampak baby and heartbeat. Don’t worry. I semalam scan baru 5w, nampak kantung je baby apa semua belum nampak. But doctor ckp normal sbb kadang 6/7w pun susah nak belek cari baby.

11mo ago

Sy scan atas tak nampak pape hahaha. So doctor buat tvs masuk dari bawah baru la nampak kantung. Tunggu 2w pulak nak repeat hehe

Jangan risau sis, sbb awal lg mmg biasa nampak kantung je. Even doc kt swasta yg sy pegi smlm pn bgtau 10w pn kdg tak nampak. Jgn terpengaruh dgn result org lain dr 5w da nmpak jelas.. sbb stiap org tak sama.. Jaga kesihatan, insyaallah semua ok :)

Normal, saya 5 weeks mmg masih nmpk kantung sbb masih awal, tdi repeat scan 8 minggu bru nmpk baby dgn heartbeat sekali🫶🏻

Normal tu sis..jgn terus murung..alang2 kt klinik tu tnye je doc apa2 yg menjadi tnda tanya..

Normal sis. Kandungan masih baru. Nanti repeat lagi 2w InshaAllah dah nampak heartbeat ❤️

11mo ago

yee betul , doc suruh repeat 18/8 ni .

tula saya pun mcm sis jgk.. tkpe kita sgka baik.. doa baik2

ya betul tu, saya scan 6w pun takda heartbeat lagi doc kata normal.

normal