Scan 5weeks tp takde kantung

Kenapa 5weeks scan x nampak kantung ye,just nampak dinding rahim menebal,rasa sedih sikit,tp dr kata normal,minta repeat scan after two weeks#firstbaby #firstmom #ingintahu

9 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

normal sis ..saya masa scan 5 minggu x nampak lagi, lpstu sya spotting masa 6 minggu nak masuk 7 minggu tu scan dah nampak kantung n bayang2 janin tu ...skng dah 8 minggu, alhamdulillah dah nampak kantung dan janin dengan jelas, tapi ikut kiraan scan baru 6 mingguπŸ₯΄

2mo ago

aamiin aamiin in shaa allah,duphaston kalau nak makan kena ada nasihat dr ye?

Jangan risau :) awalnya scan. Saya 6 minggu scan pun kantung 1cm je. 8 minggu scan, bb pulak 1cm je tak nampak banyak. Baru je 10 minggu scan dapat tengok bentuk kali pertama.

Baca lagi

sy scan 5week aritu pon tak nampak kantung. pastu tunggu sampai 8week baru gi scan lagi nampak dah kantung dgn baby ☺️

2mo ago

baik sis terima kasih ye❀️sy mungkin scan lg sekali lepas 8 minggu laπŸ˜€

sekarg awak dh bpe minggu? sy mcm awak scan tak nmpk pape cuma dinding rahim je menebalπŸ₯ΉπŸ₯Ή

3w ago

ok awak, sebb 31/10 scan tp xnmpk pape lagi, dinding rahim tebal, 23/11 ni sy repeat scan blikπŸ₯ΉπŸ₯Ή doa kan sy tau, sy rs nk ngis pun ada

Doktor pun cakap dinding rahim saya menebal, tak nampak kantung. Semoga ada rezeki kita..

3w ago

awak sy pun sm jgk, 23/11 ni kena g scan sekali lagi, doa kan sy tau

Normal . Sbb tu jgn pergi scan awal sbb nanti overthinking

Taktau nk jawab kenapa tu. Mmg normal

2mo ago

better pergi 8week ke atas ye?

jnis period x teratur kot so normal

3w ago

ye betul dr pun cakap benda sama. tp kalau ikut besar baby mmg accurate

Awl lg dik

3w ago

haah ni awal2 sy preggy haritu, sekarang da 4bulan dah🀣 last scan dia active sampai saya senak perut 🀣