Minum air gula

Assalam mommies² smua... Bln depan sy kna mnum air gula...tp nurse xde plak sruh sy berpuasa...ptut ka sy berpuasa mlm tu sblm mnum air gula.. #ingintahu #pleasehelp

22 Balas

Kene puasa., nurse tak cakap sebab dia assume kita dah tahu kene puasa sebab dah minum air gula kali ke dua

Kena puasa mula 10 malam. Nnt x puasa, cancel minum air gula haritu. So baik poser je even dia lupa bgtau

10 malam puasa.. 8 pagi mnm air gula.. pkul 10 ambik darah.. lpas ambk drah pkul 10 bru blh mkn n mnm

Takde pesan? Tp nurse ada letak note kt buku pink kn step sblm minum air gula which is puasa, no?

2y ago

Sy pun 1st time minum air gula bulan lepas, tp time tahu kena minum tu terus tny nurse apa yg perlu dibuat sekian2 sblm minum sbb sy jenis mmg tanya je kalau tak tahu haha then balik dari kk ada search psl minum air gula.

Mmg kena puasa dulu sebelum buat test air gula. Nanti result x accurate.

procedure minum air gula mmg kena puasa start pukul 10pm..biasanya lah..

Kene puasa sis,wlaupun dorg x remind utk berpuasa.Puasa start 10malam.

nurse lupa tu. minum air gula jam 8pagi. malam sebelum tu boleh puasa.

prosedur minum air gula memang kena puasa

kena puasa jam 12 malam tu tak boleh dah makan minum.