Bimbang dgn baby growth

Assalam & hi mommies, sya dah 35 weeks preggy & baru sja scan baby tdi. Doktor bagitahu baby dkt dlm kecik & seems like growth dia 2 weeks behind (bsr baby 33 weeks). Tapi overall normal, hb normal, air ketuban normal, baby active..just growth dia sja kecik. Berat dia naik 200g sja in 2 weeks. Should be 200g every week (ni doktor ckp). Ada x mommies sini yg ada pngalamn mcm nih? Sya rsau juga nnt baby keluar kecik sgt. Ada advice x mommies? TQ in advance.

2 Balas

sy pulak doc scan baby berat 1.8.. x de pulak doc ckp pape..

5y ago

yup..sekrg ni x scan lg bert brpa..dah 37 weeks 😅