Bimbang dgn baby growth

Assalam & hi mommies, sya dah 35 weeks preggy & baru sja scan baby tdi. Doktor bagitahu baby dkt dlm kecik & seems like growth dia 2 weeks behind (bsr baby 33 weeks). Tapi overall normal, hb normal, air ketuban normal, baby active..just growth dia sja kecik. Berat dia naik 200g sja in 2 weeks. Should be 200g every week (ni doktor ckp). Ada x mommies sini yg ada pngalamn mcm nih? Sya rsau juga nnt baby keluar kecik sgt. Ada advice x mommies? TQ in advance.

2 Balas

skrg scan berat dia brpe kg?

5y ago

Xda lagi..doc nak check lgi next week mcm mna prkmbgn baby then will go more details..

sy pulak doc scan baby berat 1.8.. x de pulak doc ckp pape..

5y ago

yup..sekrg ni x scan lg bert brpa..dah 37 weeks 😅