sotong masak hitam

Assalam mommies.. nak tanya sotong masak hitam blh mkn x utk yg baru 1st trimester ? ? teringin betul rasanya.

2 Balas

Wslm. Ada pantang larang org tua2 tak boleh makan sotong masa mengandung. Alasannya takut baby terbelit tali pusat. Saya ni tak ikut sgt pantang larang dulu2. Kecuali memang ada pantang tu dlm islam. Okey je kot sis makan sotong masak hitam. Yg penting jgn berlebihan. Cuma kalau tak silap saya makan dakwat sotong hukumnya makruh. Betulkan kalau saya silap. Yg baik tu dtg dr Allah, yg buruk dtg dari kita sendiri.

Makan je la sis. Jnji mknn tu x mentah. Xde pon doc kata xley mkn.