meggie?

Sebelum pregnant memang jarang mkn maggie.. Tapi tengah pregnant 11w ni.. Dlm seminggu msty 2,3 kali.. Sbb tu je selera.. Takpe ke? Hmm maggie goreng n maggie tomyam jaa..

8 Balas

Klo leh sebulan skali je sis sbb xde zat yg baik utk ank..klo nk msk lak rebus magie buang air rebusan pertma toskn mgie 2..then msk air baru utk kuah die + sayur + [email protected] zat skit dr msk cm 2 jer..lg 1 klo teringin sgt..msk je tomyam ayam sis hari2 sental 2 xpndg dah magie cm sy..1st trismeter ni mang kurang karat nk msk nt msok 2nd trismeter bru rajin nk msk sdp2..

Bg sy boleh tp maybe sis boleh kurangkan perencah dia or buat cair. Sbb perencah bg msg. Tp rasanya kejap je, nnt bila da naik minggu2, tak akan rasa nak makan maggie sgt..

Hi puan. I dulu macam itu just makan maggie shj. Any food tkboleh in because vommit sahaja. Just banyakkan berdoa yang makanan itu tidak memudaratkan baby.

dr pengalaman.. masa ngandung anak no.2.. sy suka mkn Maggi.. x kisahlah maggi apa pun.. bila baby lahir je.. anak kena kuning..3 minggu ulang alik Kk.

5y ago

My friend dulu masa pregnant selalu makan maggie, fast food & jeruk.. Mcm begitu jg.. Bila anak lahir kena kuning, smpai anak kena tahan kat wad.. Kesian..

Kalau boleh kurangkan. Kesian baby tak dapat makanan yg sihat utk perkembangan dia. 👍

Kalo bole.kurangkan. Ada pengawet tu.. Takut baby kena jaudice bila lahir nanti.

Sama la.. kite layan ramen.. ada yg pesan makan sikit2 ja

Try jgn mkn selalu k sis hahaha