MENGELIAT

Assalam ibu2 semua boleh share x ibu2 yg ade pengalaman mcmana ye xnak bg anak mengeliat teruk sampai nanggis mengeliat bila bedung lagi dia xnak maunye menanggis baby berumur 2bulan

3 Balas

Sama mcm bby sya skrg dah 37 hari ..suka mengeliat meneran smp merah2 muka..dia mmg tak suka dibedung.cuma kat hpital je bedung.kat rumah smp skrg tak nak dibedung.pernah cuba 2,3 kali bedung dia mengeliat meneran marah smp muntah keluar susu ikut hidung ngan mulut.lepas tu sya tak berani nak bedung lagi.pernah sya tanya dgn 3,4 org dia ckp normal bby mcm tu sebab dia nak besarkan badan.mula2 risau jugak..nti lelama akn hilang sendiri

selalu urut2 lepas mandi (dengan lembut) jangan lupa tuam sekali, letak minyak baby yg tak kuat sgt mcm bebiku ke. minyak yg chinese brand tu i forgot the name kuat sgt. pastu kalau x selesa dibedung tak perlu bedung da, just letak light baby pillow atas baby supaya dia x mudah terkejut, also monitor jgn sampai tertutup muka pulak.

Kalau blh bju bby jgn bsuh mesin.. Bsuh tgn pom jgn pulas2 bju dye.. Juz perah2 g2 jer☺