Baby mengeliat dengan bunyi

Normal ke baby selalu mengeliat sampai merah muka,lpas tu bunyi mcm2...atok dia smpai tya sya,doktor xda ckp apa2 ke dkt baby...xda plak doktor ckp baby sya ada apa2...jadi risau pulak bila d tanya mcm tu,sb baby lahir 36w 5d...😭 baby sya xsuka kne bedung...klau bedung smpai nangis2 dia nk lepas tgn dia...kalau baby sya mengeliat bunyi mcm tu...atok dia tenung dia panggil2 dia...lepas tu baby sya nangis...anak2 sblm ni,xda kuat mengeliat,sb nk kne bedung...yg ni je xmau langsung...#ingintahu

4 Balas

sama mcm anak sy. nk berak pun bunyi mcm meneran. mengeliat pun meneran sampai merah muka. kencing pun meneran. mengeliat pun sama. kalau bedung wajib keluarkan tgn dia kalau tak dia nangis mcm kena cubit.. sy sampai dah lali. katanya husb, baby ikut sbijik perangai sy yg suka meneran.. mmg sy tak nafikan, baby girl sy sebijik ikut perangai sy 😅 sy suka geliat sambil meneran.. kalau tak cukup tdo sy akan mengamok sambil pukul brg rupanya anak newborn sy pun sama.. suka nangis sambil pukul² sy..

Anak saya hari ni 20 hari. Memang dari awak lahir mmg kuat menggeliat sambil meneran. Orang panggil meneran daging 😅 sampai merah padam muka. Tak suka bedung full, saya akan bedung terkeluar tangan. Saya tak pasti normal atau tidak sbb ni anak pertama. Buat masa ni Alhamdulilah dia okay je, cuma hobi suka menggeliat sambil meneran

2y ago

sama la .. merah2 muka menggeliat

anak sy pon sama smpai merah2 muka, tapi sy dgar bnde tu normal..sbb dorg nk mmbesar ada juga sy dgar dorg nk kluarkan kentut sbb perut ada angin mcm tu, mcm2 bunyi kluar..klau dia menggeliat sy just tepuk je paha dia slow2

2y ago

yke...tu la...kita risau jgak bla d tanya mcm tu...biasa kita ok je..tp smlm d tanya mcm tu...trus rasa risau plak

Anak saya pun ngeliat kluarkn bunyi sampaikan mak sya trbngun jugk tngok.. Klo nk kentut pun ngliat jugak mcm memaksa kntut kluar

2y ago

😁itu la...takut jgak...