Makanan tambahan untuk ibu

Assalam ibu² sekalian.. sy skrg hamil nk msk mggu ke 13. Awal² dpt tahu pregnant terus sy rasa alahan. Smpai skrg selera makan takde tp sy asyk lapar memanjang. Kalau makan pon 3,4 mlut lpstu rs nk muntah. Selain mnum susu ibu, mnum bijirin, makan buah perut masih lagi lapar.

3 Balas

tula sy baru masuk 12wk3dy.. mkn nasi tu memilih sngt.. kdg masuk kdg tak.. ikut mood gak.. kalau lapar sngt.. sy mkn bubur je.. buah ke ..kdg² tomato pun sy mkn ..utk elak lapar... takpe mkn sikit.. tpi tulah kena kerap mkn.. nk elak muntah tu.. lepas mkn jgn angkat dulu.. smpai la rsa selesa sikit.. itu yg sy slalu buat.. kalau angkat terus..tu yg buat rasa nk muntah..

2y ago

itulah.. makan sikit tp kerap. habis pkir dh kdg mkn roti, bskut, buah gtu je tkt anak xckup zat plk 😅

try minum air kelapa segar. bukan kelapa muda. kelapa muda buat loya tekak. kelapa masak mmg buat lega badan. sy mual muntah dari minggu ke 4-minggu12.

2y ago

selain kelapa muda.

try bubur or oat.

2y ago

ye.. bubur mcm ok sikit. btw trima kasih